Nieuws Binnenland

'Alternatieven voor pinnen duur voor winkels'

Woensdag 15 november 2017 07:17

AMSTERDAM (ANP) - Nieuwe Europese regels voor het betalingsverkeer, die het technologiebedrijven makkelijker maken die markt te betreden, dreigen winkeliers op te zadelen met hoge kosten. De consument krijgt daar uiteindelijk de rekening voor gepresenteerd, waarschuwt branchevereniging Detailhandel Nederland.

De nieuwe regels, die volgend jaar van kracht worden, zetten de deur wijd open voor nieuwe toetreders die betaaldiensten aanbieden die veelal gebaseerd zijn op de creditcard. De belangenvereniging vreest dat die ten koste gaan van het pinnen, dat efficiënt is en bovendien veel goedkoper voor winkeliers.

,,In Nederland zien we nu nog relatief weinig creditcardbetalingen'', zegt Michel van Bommel van Detailhandel Nederland. Daar kan verandering in komen als partijen als PayPal, Apple, Google en Facebook ruim baan krijgen. ,,Dat zijn geen nieuwe betaalmiddelen, maar gewoon dure creditcardtransacties in een nieuw jasje.''

De nieuwe regels maken het ook nog eens bijna onmogelijk om de klant die met zijn smartphone afrekent, zelf te laten opdraaien voor de hogere transactiekosten vergeleken met die van een pinbetaling. Daarom zullen winkeliers zich volgens Detailhandel Nederland genoodzaakt zien hun prijzen te verhogen.


Reacties

  • Als je niet weet waar je je geld aan uitgeeft dat is dat vooral de eigen domheid, daar heeft Amerika niets mee te maken. Je hele klaagzang slaat nergens op.

    Jack 15 november 2017 11:02:17
  • Tja het moet allemaal zo worden als in dat oh zo domme Amerika, bergen creditcarten en niet meer weten wat en waaraan je het uitgeeft.Thuis komen van vakantie alles in een hoek gooien en op =naar de volgende vakantie alles wat in de hoek ligt weggooien (je weet toch niet wat het is en waar je het gekocht hebt) en weer nieuw aanschaffen met de ja je raad het al de creditcart en zo worden de rijke der aarde rijker en de arme armer. Maar je de wereld gaat toch de klote op en het liefst schietend. Oh dat fijne Amerika toch dat beloofde land over de Atlantische Oceaan.

    t rommelen 15 november 2017 09:12:43  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed