Nieuws Binnenland

Wal-Mart en Cisco geven Wall Street impuls

Donderdag 16 november 2017 15:46

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York zijn donderdag met winst aan de handel begonnen. Beleggers verwerken positieve kwartaalresultaten van onder meer winkelgigant Wal-Mart en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems, allebei hoofdfondsen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen stond kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 23.417 punten. De S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2577 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging in de vroege handel 0,7 procent omhoog naar 6751 punten.

Wal-Mart plukte afgelopen kwartaal de vruchten van een sterke verkoop in zijn thuismarkt. Ook online ging het 's werelds grootste detailhandelaar voor de wind. Het bedrijf zag de nettowinst door eenmalige posten terugvallen maar verhoogde wel de winstverwachting voor heel 2017. Het aandeel won 6 procent.

Ook Cisco Systems kwam met goed nieuws. Afgelopen kwartaal is de omzet opnieuw gedaald maar het technologiebedrijf denkt dat na een periode van bijna twee jaar van afnemende verkopen, dit kwartaal de weg omhoog weer is gevonden. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 6,3 procent.


Reacties

  • winst wal-mart valt terug maar aandeel omhoog. Cisco omzet gedaald met afnemende verkopen ook omhoog er is duidelijk iets mis meneer waakhond. Of worden we tegenwoordig beloond met slechte cijfers? Hier zijn dus duidelijk andere winden in het spel die de boel oppeppen. Dit is gewoon een spookbeeld wat word weer gegeven.

    smarty 16 november 2017 17:14:30
  • Ach, geen enkele correctie omhoog, dan wel naar beneden, ontspruit uit 'beleggers' in/van een bepaald aandeel, of aandelen. Het is wat je denkt te zien….

    Ed 16 november 2017 16:21:50  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed