Nieuws Binnenland

Meeste mkb'ers groeien niet of nauwelijks

Vrijdag 17 november 2017 08:04

DEN HAAG (ANP) - De opleving van de Nederlandse economie gaat voor een groot deel voorbij aan het midden- en kleinbedrijf. Negen op de tien mkb'ers groeien niet of nauwelijks, blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Vooral bij de kleinste bedrijven neemt de productiviteit af.

Een van de redenen dat mkb'ers knel zitten is het gebrek aan geschikt personeel. Daardoor wordt een grote groep geremd in hun ontwikkeling. Verder zeggen de mkb'ers dat ze het aannemen van personeel riskant vinden. Ook sluiten opleidingen vaak niet aan bij de vraag uit de markt.

Aan de andere kant profiteren bedrijven wel van verbeterde mogelijkheden om geld op te halen. Toch blijft ook dit voor kleine bedrijven lastig.

Het mkb is volgens het rapport goed voor 72 procent van de banen in het bedrijfsleven en 62 procent van de toegevoegde waarde.


Reacties

  • Hetzelfde geldt voor heel veel werknemers, slechts een klein deel profiteert van de stijgende economie. Gelukkig hateert het CBS gemiddelden waardoor het nog wat lijkt.

    Jack 17 november 2017 09:24:27 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed