*

Nieuws Binnenland

Handel NPEX tijdelijk opgeschort

zaterdag 18 november 2017 17:01

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de alternatieve beurs NPEX is opgeschort. Dat bleek zaterdag. De opschorting zal, zoals het er volgens NPEX nu naar uitziet, maar voor een beperkte periode zijn en alleen gelden voor de verhandeling van effecten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat NPEX zou stoppen met het bestaande handelssysteem. DAt systeem en de vergunning zijn niet meer toereikend voor het toegenomen aantal beleggers en wijzigingen in wet- en regelgeving.

Inmiddels heeft NPEX systeemaanpassingen doorgevoerd en de benodigde aanvraag voor een uitbreiding van haar bestaande vergunning gedaan bij de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Secundairehandel

Zodra de AFM de uitbreiding van de vergunning heeft goedgekeurd, is ,,secundaire handel´' weer mogelijk. NPEX kan niet concreter aangeven wanneer de uitbreiding van de vergunning zal worden goedgekeurd.

NPEX zal in de tussentijd wel door blijven gaan met het via het platform uitgeven van effecten van 1 tot 5 miljoen euro van middelgrote ondernemingen aan haar cliënten.