*

Nieuws Binnenland

Beursblik: UBS zet DSM op kooplijst

maandag 20 november 2017 11:09

Koersdoel omhoog naar 88,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor DSM verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde tevens het koersdoel opwaarts bij van 79,00 naar 88,00 euro.

Analisten van de Zwitserse zakenbank keken naar de gevolgen van China's 2+26 plan voor de chemiesector. Het plan is opgesteld om luchtvervuiling tegen te gaan. Volgens de marktvorsers kan dit plan tijdens een rustige winterperiode van invloed zijn op de prijsontwikkelingen in China.

Ook wees UBS er op dat het Duitse BASF tijdelijk productieproblemen heeft, mede als gevolg van een brand. De tijdelijke terugloop van het aanbod, zal volgens de analisten de prijzen goed doen.

UBS merkte afgelopen week verder een flinke prijsstijging op van vitamine A en E van respectievelijk 47 en 163 procent. Volgens de analisten is dit positief voor DSM in 2018, al zullen dergelijke prijsstijgingen met een vertraging van drie tot zes maanden in de cijfers van het chemiebedrijf terug te zien.

Volgens de analisten zorgde de verkoop van het belang van 34 procent in Patheon daarnaast voor een verbeterde schuldpositie van DSM. Hierdoor heeft het chemiebedrijf een van de sterkste balansen in de sector, aldus UBS, en dit stelt de onderneming in staat om overnames te doen of om geld terug te laten stromen naar aandeelhouders via dividenden of inkoopprogramma's van eigen aandelen.

Het aandeel DSM koerste maandagochtend 2,0 procent hoger op 78,16 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 20, 2017 05:09 ET (10:09 GMT)