Nieuws Binnenland

Volkswagen legt lat een stukje hoger

Maandag 20 november 2017 12:08

WOLFSBURG (ANP) - Autofabrikant Volkswagen (VW) heeft zijn financiële doelstellingen voor de jaren tot en met 2020 aangescherpt. Zowel voor de omzet als voor de winst heeft het Duitse concern de lat een stukje hoger gelegd.

Dat zegt financieel topman Frank Witter maandag in een presentatie over de voortgang die VW boekt met de toekomstplannen die het eerder dit jaar ontvouwde. Afgelopen week kondigde het bedrijf al aan dat het de komende vijf jaar 34 miljard euro investeert in technologie voor elektrische en autonoom rijdende auto's.

VW gaat er nu van uit dat de omzet in 2020 minstens een kwart hoger ligt dan de ruim 217 miljard euro van vorig jaar. Eerder werd een groei met een vijfde voorzien. De winst voor belastingen zal over diezelfde periode met ten minste 30 procent zijn toegenomen. Hier rekende het bedrijf eerder op een stijging met zeker een kwart.


Reacties

  • @molenaar: ja, wie weet doen ze dat wel. Of misschien gaan ze wel met hele andere rechnieken werken, zeezoutaccu's bijvoorbeeld?

    Jack 20 november 2017 14:18:52
  • en.......gaat VW ook invsteren in het milieuvriendelijk verwrken van oude nikkelcadmium accu's??????Wat hebben we toch allemaal pakken boter op ons hoofd......

    molenaar 20 november 2017 12:18:51  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed