Nieuws Binnenland

ING ontvouwt groeiplan voor zakenbank

Dinsdag 21 november 2017 13:09 Wijzigt organisatiestructuur.
(ABM FN-Dow Jones) ING wil de groei bij de zakenbank versnellen door investeringen in Azië en de Amerika's, data-analyse en de kennis van sectoren. Dat maakte de bank dinsdag bekend.
Daarbij zal de zakenbank meer worden georganiseerd rond sectoren en regio's, in plaats van rond producten, en zullen de dagelijkse bankdiensten wereldwijd worden gladgestreken.
De maatregelen moeten de bank nog relevanter maken voor zijn klanten.
"We hebben de uitstaande activa van de zakenbank in de afgelopen vijf jaar met meer dan dertig procent zien groeien en de winst voor belasting met meer dan 70 procent", stelde directeur Isabel Fernandez van ING Wholesale Banking in een verklaring. "We verwachten dat de leningengroei doorgaat."
De bank noemt geen cijfers, maar zal wel extra personeel inhuren voor de groeigebieden. De kosten van de investeringen worden gedekt door de verwachte hogere inkomsten, nieuwe omzet en kostenvoordelen.
Sectorspecialist
De zakenbank van ING is de afgelopen jaren steeds meer een specialist geworden in sectoren zoals de mijnbouwsector, handels- en grondstoffenfinanciering, en de technologie- en telecomsector.
De bank gaat nu zijn organisatiestructuur veranderen, zodat regio's, sectoren en de innovatie-afdeling straks direct rapporteren aan Fernandez. De organisatiestructuur is nu nog grotendeels op producten gebaseerd.
Om klanten wereldwijd dezelfde ervaring te bieden, worden de dagelijkse zakelijke bankdiensten, zoals betaaldiensten, handelsfinanciering en valutatransacties, verder geïntegreerd.
De veranderingen zijn de invulling van een meerjarenplan, dat vanaf januari 2018 wordt doorgevoerd, zei woordvoerder Caroline van der Giessen van ING in een toelichting tegen ABM Financial News. Er zijn geen specifieke producten of diensten waar ING mee wil ophouden, zei woordvoerder Van der Giessen. "Het is echt een groeistrategie."
Open platforms
Als onderdeel van de strategie van ING om het 'go-to' financiele platform te worden, gaat de bank gaat zijn platform openstellen voor producten van andere aanbieders.
Ook wordt meer geïnvesteerd in de capaciteiten voor data-analyse en databeheer, in de expertise over sectoren en analistenresearch "om onze kennis aan het werk te zetten voor onze klanten", aldus Fernandez.
Het open platform betekent dat er met meer partijen zal worden samengewerkt, waar in het geval van startup-bedrijven vervolgens ook in kan worden geïnvesteerd, via een eerder aangekondigd investeringsplatform, ING Ventures.
Het aandeel ING Groep noteerde vanmiddag 0,1 procent lager op 15,15 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 21, 2017 07:09 ET (12:09 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed