*

Nieuws Binnenland

AkzoNobel start met Europees uitbreidingsproject voor productie van micronutrienten

vrijdag 24 november 2017 10:31

Investering van ruim 10 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel is in Zweden gestart met een project om de productcapaciteit uit te breiden van gechelateerde micronutriënten, waarmee een investering van ruim 10 miljoen euro is gemoeid. Dit maakte het Nederlandse verf- en coatingbedrijf vrijdag bekend.

Gechelateerde micronutriënten zijn volgens AkzoNobel belangrijke mineralen voor de landbouwsector. De investering van meer dan 10 miljoen euro moet helpen om aan de groeiende vraag naar micronutriënten te kunnen voldoen, met name in regio's met een slechte bodemgesteldheid. De uitbreiding voegt vooral productiecapaciteit van hoogwaardige chelaten toe. Het project ligt op schema om eind 2018 voltooid te zijn.

"Analisten schatten dat de wereldwijde vraag naar micronutriënten met meer dan 5 procent per jaar groeit", aldus topman Wout Neleman van de Micronutrients-divisie van AkzoNobel. "Dit komt deels door de bevolkingsgroei en de toenemende waterschaarste in veel regio's."

Het project is de meest recente in een serie van kapitaalinvesteringen die AkzoNobel gedaan heeft om tegemoet te komen aan een groeiende vraag van klanten. In de afgelopen periode heeft AkzoNobel onder meer uitbreidingsprojecten voltooid in haar zwavelderivatenfabriek in het Amerikaanse LeMoyne, de Surface Chemistry-fabriek in het Chinese Boxing en een Deense fabriek voor de productie van zuiver zout voor farmaceutische doeleinden.

AkzoNobel heeft ook plannen aangekondigd voor de verdere capaciteitsuitbreiding van chloormethanen in Duitsland en de capaciteitsverdubbeling van de fabriek voor organische peroxides in het Chinese Ningbo.

Het aandeel AkzoNobel koerste vrijdagochtend 0,4 procent lager op 77,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 24, 2017 04:31 ET (09:31 GMT)