*

Nieuws Binnenland

Update: Euronext neemt Irish Stock Exchange over

woensdag 29 november 2017 19:49

Beursbedrijf betaalt 137 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Beursbedrijf Euronext, uitbater van onder meer de Amsterdamse en Brusselse beurs, neemt de Irish Stock Exchange (ISE) over voor 137 miljoen euro. Dit meldde Euronext woensdag nabeurs.

Euronext is naast de Amsterdamse en Brusselse beurs tevens uitbater van de beurzen in Parijs en Lissabon.

Het bedrijf sprak van een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het federale model van Euronext, "in lijn met de langetermijnstrategie met de toevoeging van Ierland als het zesde kernland van Europa", aldus het bedrijf.

Het beursbedrijf hoopt met de overname de strategische positie van Euronext post-Brexit te verbeteren. De afronding van de transactie is voorzien in het eerste kwartaal van 2018.

CEO Stéphane Boujnah van Euronext zei in een toelichting dat de Irish Stock Exchange toonaangevende mondiale positie's in de schuld- en aandelenmarkt en markt voor ETF's brengt. "Als onderdeel van Euronext zullen de groei-initiatieven van ISE worden versterkt met de volledige steun van Euronext", aldus Boujnah. De combinatie verwacht met name de agrarische gemeenschap in Ierland te kunnen bedienen met nieuwe producten onder andere om de prijsrisico's beter te kunnen beheren.

Eerder dit jaar nam Euronext tevens voor 153 miljoen dollar een belang van circa 90 procent in de Britse valutabeurs FastMatch.

Het aandeel Euronext sloot woensdag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 49,22 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 29, 2017 13:49 ET (18:49 GMT)