*

Nieuws Binnenland

Beursblik: beleggersdag Aegon goed ontvangen

maandag 4 december 2017 11:09

Aegon Nederland voorziet winstgroei en meer kostenbesparingen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Aegon deed het maandag relatief goed, nadat de verzekeraar vrijdag een beleggersdag over de Nederlandse activiteiten hield, die ook goed werd ontvangen door analisten.

In een rapport noemde analist Albert Ploegh van ING het opvallend dat Aegon voor de komende jaren rekent op een groei van de onderliggende winst met 5 tot 10 procent. Dit vormt een sterk contrast met NN Group, dat geen substantiële winstgroei voorziet voor de Nederlandse levensverzekeringen tot 2020, ondanks kostenbesparingen.

Nieuw was verder dat Aegon verwacht dat de kapitaalaanwas bij de Nederlandse tak in 2020 zal stijgen naar 350 miljoen euro, van 300 miljoen euro in 2018, door de verschuiving naar beleggingen met hoger rendement. Daar zit nog meer ruimte, volgens analist Jason Kalamboussis van KBC Securities.

Daarbij was het management volgens Kalamboussis vol vertrouwen dat er meer kostenbesparingen aankomen. Ook zal de onlinebank KNAB naar verwachting binnenkort positief gaan bijdragen aan het resultaat.

De KBC-analist verhoogde de winstramingen omdat de Nederlandse activiteiten voor het eerst in jaren de doelstelling van 10 procent rendement op eigen vermogen kunnen gaan halen, stelde Kalamboussis.

Hij denkt dat het slotdividend vanuit Nederland naar de holding over 2018 veel hoger kan zijn dan de 100 miljoen euro die voor de eerste helft van het komende jaar staat ingevuld.

KBC handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 6,10 euro op Aegon.

Ploegh van ING komt voor de periode tot en met 2020 op een potentiële dividendcapaciteit van circa 300 miljoen euro per jaar. ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 5,50 euro.

Het aandeel Aegon noteerde maandag 1,9 procent hoger op 5,23 euro in een groene AEX.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 04, 2017 05:09 ET (10:09 GMT)