Nieuws Binnenland

BAM: scheuren waren esthetische kwestie

Donderdag 7 december 2017 09:17

AMSTERDAM (ANP) - Bouwbedrijf BAM erkent dat er al in maart scheuren waren te zien in de in mei ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Experts constateerden toen dat het om een ,,esthetische kwestie'' ging, niet om een constructief probleem. Dat zegt BAM in reactie op berichtgeving van EenVandaag.

Onderaannemers verklaarden aan het actualiteitenprogramma al twee maanden voor het instorten van de parkeergarage te hebben gewaarschuwd voor mogelijke bouwfouten. EenVandaag heeft de onderzoeksrapporten en foto’s die gemaakt zijn tijdens de bouw ook voorgelegd aan een constructie-expert van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Volgens hem had het gebouw direct moeten worden ontruimd.

BAM verklaart echter dat de scheurwijdte binnen de voorschriften viel. Volgens een woordvoerder is achteraf niet meer vast te stellen of de scheuren toch geen tekenen waren van de oorzaak van het instorten.

De parkeergarage bezweek twee weken voor de oplevering en een paar uur nadat er nog bouwvakkers aan het werk waren geweest. Onderzoeken hebben al uitgewezen dat de vloeren van het gebouw niet aan de norm voldeden en niet sterk genoeg waren.


Reageren

Reacties

  • Ongetwijfeld hebben de "experts" een rapport met de afmetingen van deze esthetische scheuren in de nieuwe garage . Ik zou zelfs mijn drempels niet laten maken door de heren

    Akka fietje 07 december 2017 11:38:15

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed