Nieuws Binnenland

KPN overweegt buitenlandse overnames - media

Donderdag 7 december 2017 12:30 Proximus, TDC/AS en Elisa genoemd.
(ABM FN-Dow Jones) Aankomend CEO Maximo Ibarra wil met KPN in het buitenland het overnamepad op. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen bekend met de plannen.
Namen die werden genoemd als potentiële kandidaten zijn het Belgische Proximus Sadp, het Deense TDC A/S en het Finse Elisa.
Met dergelijke overnames wil KPN volgens Bloomberg groot genoeg worden om een positie te hebben in de steeds concurrerender Europese markt.
Een woordvoerder van KPN zei tegen Bloomberg dat het bedrijf wil investeren in glasvezel en het verbeteren van het kopernetwerk in Nederland. Er zijn volgens de zegsman geen plannen voor buitenlandse overnames.
Woensdag werd Ibarra officieel aan de aandeelhouders van KPN gepresenteerd. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd de vergoeding die Ibarra krijgt tot hij in april 2018 officieel Eelco Blok opvolgt, goedgekeurd.
Bloomberg meldde nog dat de overnameplannen zich in een vroeg stadium bevinden en dat deze volgens de bronnen nog kunnen worden aanpast, nadat deze zijn besproken met de rest van het bestuur.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2017 06:30 ET (11:30 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed