Nieuws Binnenland

KPN ontkent plannen voor buitenlandse overnames

Donderdag 7 december 2017 17:23 Bedrijf reageert op mediabericht.
(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft geen plannen om internationale overnames te doen en blijft vasthouden aan de strategie om in Nederland te groeien. Dit meldde het telecombedrijf donderdag in reactie op mediaberichten.
Persbureau Bloomberg schreef op basis van anonieme bronnen dat de nieuw aangestelde CEO Maximo Ibarra in het buitenland het overnamepad op wil. Namen die werden genoemd als potentiële kandidaten zijn het Belgische Proximus Sadp, het Deense TDC A/S en het Finse Elisa.
"KPN is momenteel sterk gepositioneerd en de raad van commissarissen staat volledig achter de huidige strategische richting van KPN om zijn positie in de Nederlands markt te versterken", liet het telecombedrijf echter weten. "KPN's overnamestrategie is gericht op kleine, binnenlandse overnames", werd daar aan toegevoegd.
Analist Martijn den Drijver van NIBC stelde in een reactie op de berichtgeving van Bloomberg aan ABM Financial News dat het geen logische stap zou zijn voor de nieuwe topman om buitenlandse overnames te doen. Een overgenomen partij is volgens hem volledig complementair qua vast en mobiel netwerk en biedt slechts in zeer beperkte mate overlap. Ook is een overnamepremie "zeer moeilijk" terug te verdienen volgens de analist.
Op een groen Damrak daalde het aandeel KPN donderdag 0,9 procent tot 3,02 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2017 11:23 ET (16:23 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed