*

Nieuws Binnenland

Erotiekconcern Beate Uhse in zwaar weer

vrijdag 15 december 2017 13:05

FLENSBURG (ANP) - Erotiekconcern Beate Uhse heeft in Duitsland faillissement aangevraagd. Volgens het bestuur is die stap nodig om de herstructurering van het bedrijf op ,,duurzame wijze" uit te voeren. Het concern, dat in vijf landen waaronder Nederland actief is, benadrukte dat het faillissement alleen geldt voor de houdstermaatschappij van het bedrijf.

Beate Uhse is bekend van onder meer de lingerie en speeltjes die via postorderbedrijf Pabo kunnen worden besteld. Ook de activiteite Adam & Eve zijn onderdeel van de de boedel. Deze onderdelen blijven de komend periode gewoon in bedrijf, zo benadrukte Beate Uhse.

Eerder was ook Christine le Duc onderdeel van Beate Uhse. Dit onderdeel is echter dit jaar verkocht aan een groep Nederlandse investeerders.

De reden van het faillissement is een mislukte poging om een lening met een waarde van 30 miljoen euro te herfinancieren. Schuldeisers van Beate Uhse gingen niet akkoord met het voorstel. Daardoor was er volgens Beate Uhse geen ander pad meer mogelijk.