*

Nieuws Binnenland

Lavide geeft inzicht in onregelmatigheden

maandag 18 december 2017 07:30

Twee directeuren Gastvrij Nederland al geschorst.

(ABM FN-Dow Jones) Lavide Holding heeft maandag voorbeurs inzicht gegeven in de onregelmatigheden die hebben geleid tot het schorsen en het voorgenomen ontslag van twee directeuren van Gastvrij Nederland.

Volgens Lavide was er sprake van het verstrekken van onjuiste informatie aan de raad van commissarissen en raad van bestuur. Ook werd er een onwerkbare situatie gecreëerd met het personeel en bepaalde contractpartijen van Gastvrij Nederland.

Verder werd er gehandeld in strijd met het geldende directiereglement en werd er onvoldoende controle op de financiële administratie van Gastvrij Nederland uitgeoefend. Gastouders werden te laat betaald. Hiervoor heeft Lavide een lening van 55.000 euro ter beschikking gesteld. Ook meent Lavide dat de jaarrekening 2017 zal moeten worden opgesteld met behulp van gereconstrueerde gegevens, aangezien de toegang tot de financiële administratie werd geblokkeerd.

Daarnaast werd de gemeentelijke regelgeving inzake groepsomvang, groepssamenstelling en toezicht overtreden. Dit is inmiddels opgelost door de inzet van extra personeel.

Tot slot zijn er volgens Lavide onnodige juridische kosten veroorzaakt van ongeveer 21.000 euro.

Annette Franken werd al toegevoegd aan de directie van Gastvrij Nederland om orde op zaken te stellen.

Het aandeel Lavide Holding sloot afgelopen vrijdag 4,1 procent lager op 0,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2017 01:30 ET (06:30 GMT)