*

Nieuws Binnenland

Personeel zet vraagtekens bij bericht Tata

dinsdag 19 december 2017 12:13

IJMUIDEN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van staalconcern Tata Steel in IJmuiden zet hardop vraagtekens bij de mededeling van de top van het bedrijf over de mogelijke krachtenbundeling met het Duitse ThyssenKrupp. Het personeelsorgaan spreekt van nepnieuws omdat onterecht het beeld zou zijn gewekt dat er overleg heeft plaatsgevonden.

De top van Tata zei eerder deze week dat het zijn best gaat doen om de zorgen over de voorgenomen fusie weg te nemen, waarbij overleg zou zijn gevoerd met bonden en personeel. Die maken zich onder meer zorgen over de werkgelegenheid en zou beter door de top van Tata geïnformeerd willen worden.

Eerder had ook vakbond FNV kritiek op de wijze waarop de boodschap van de Tata-top met de wereld is gedeeld. De ,,extra informatie" van Tata zou niet veel meer zijn dan een mailtje met uitleg waarom een fusie nodig zou zijn. Informatie die bij de bond al bekend was.

Personeel van Tata voert woensdag andermaal actie tegen de fusie, waarbij in Nederland 2000 banen dreigen te verdwijnen.