Nieuws Binnenland

Nederlandse economie blijft in hoogconjunctuur

Woensdag 20 december 2017 08:23 CBS ziet geen tekenen van omslag.
(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie verkeert in een hoogconjunctuur en volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er geen tekenen van een naderende omslag, die achteraf tien jaar geleden voordat de financiële crisis uitbrak wel zichtbaar waren. Dit meldde het statistiekbureau woensdag.
De conjunctuur zit volgens het CBS sinds de zomer van 2014 in een opgaande lijn. Eind 2007 was er sprake van een even lange opgaande fase. De conjunctuur indicatoren van het statistiekbureau noteren momenteel op een vergelijkbaar niveau als destijds.
Maar het CBS geeft toe dat achteraf eind 2007 al eerste tekenen zichtbaar zijn geweest voor een mogelijke omslag. In het najaar van 2008 brak vervolgens de financiële crisis uit. Deze tekenen heeft het statistiekbureau nu niet ontwaard.
De graadmeter voor het consumentenvertrouwen daalde in september 2007 ongekend hard, maar ligt in 2017 al het hele jaar op een hoog niveau. De vertrouwensindicator noteerde in november dit jaar 22 punten hoger dan dezelfde maand tien jaar geleden.
Eind 2007 waren ook de omstandigheden voor de export, consumptie en investeringen al sinds augustus van dat jaar aan het verslechteren. Dit is nu niet aan de orde volgens het CBS.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 20, 2017 02:23 ET (07:23 GMT)

Reacties

  • Mooi die hoogconjunctuur, de doorsnee werknemer werkt daar bitter weinig van in zijn of haar loonzakje! om over de grote schare van pensioentrekkers maar te zwijgen!! Die laatste steeds groter wordende groep wordt al jarenlang verneukt met dat zg dekkingspercentage van de pesioenfondsen. In de loop der jaren heeft dat geleid tot netto pensioen kortingen door bv de waardevastheid geruisloos af te schaffen wat in feite niet constitutioneel is want de staat behandelt zijn burgers ongelijk! Bovendien is het een schandaal dat bij het aantrekken van de conjunctuur de netto positie van de pensioentrekkers er geen cent op vooruitgaat terwijl de economie groeit! Eigenlijk zou ik pensioenhouders willen aanbevelen de volgende keer massaal op de PVV te stemmen, maar dat is geen verstandige raad want die partij is niet constructief en gevaarlijk nationalistisch! dus dan allemaal op de Ouderen Partij de volgende verkiezingskaarten zetten......jammer zal niet gebeuren! Dus beste 65 plussers lekker blijven inleveren; hierbij aardig om te weten dat in Duitsland de pensioenen waardevast zijn!!!

    kornelis 20 december 2017 09:26:41  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed