Nieuws Binnenland

Loon struikelblok voor cao-akkoord ABN AMRO

Woensdag 20 december 2017 12:32

AMSTERDAM (ANP) - Overleg over een nieuwe cao voor het personeel van ABN AMRO is vooralsnog zonder succes. Vooral loonafspraken blijken een struikelblok voor de onderhandelende partijen, enerzijds de bank en anderzijds vakbonden CNV, FNV en De Unie, zo meldde de bank. Een akkoord bleef uit en ABN AMRO heeft nu een eindbod gedaan.

ABN AMRO zet naar eigen zeggen in op een ,,gematigde loonontwikkeling". Daarmee krijgen werknemers in februari eenmalig een bedrag van 1000 euro. Daarnaast gaan de lonen per juli volgend jaar 1 procent omhoog en volgt een half jaar later een stijging met nog eens 2 procent. Verder verhoogt de bank het zogeheten ontwikkelbudget voor werknemers en doet het voorstellen op het gebied van studiedagen en verlof. Het voorstel van ABN AMRO geldt voor een periode van twee jaar tot 1 januari 2020.

FNV liet weten het eindbod van ABN AMRO ,,veel te mager'' te vinden en legt dit dan ook met een negatief stemadvies voor aan de leden. ,,Medewerkers van ABN AMRO zitten al jaren op de nullijn en hebben al genoeg offers gedaan de afgelopen jaren. Het eindbod is voor FNV volstrekt onvoldoende om tot een cao te komen en er spreekt geen waardering uit voor de bankmedewerkers'', aldus FNV-bestuurder Fred Polhout.


Reacties

  • Blijf van "onze" bonussen af, daar passen geen loonsverhogingen bij! "De Bank" heeft het al zo zwaar te verduren, daarbij is een gedreven management onontbeerlijk en dat mag beloond worden! Het plebs mag blij zijn dat ze een baan hebben!!!

    Rijkman Groenink 20 december 2017 13:18:05 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed