Nieuws Binnenland

NLFI ruilt pluk aandelen ABN AMRO in voor certificaten

Donderdag 21 december 2017 18:37 Staat heeft nu formeel een minderheidsbelang.
(ABM FN-Dow Jones) De Stichting die de aandelen ABN AMRO beheert voor de Nederlandse staat heeft voor het jaareinde een deel van die aandelen ingeruild voor certificaten, zodat de overheid formeel niet langer een meerderheidsbelang heeft. Dat maakte ABN AMRO donderdag nabeurs bekend.
De reden voor de wissel is dat het trustkantoor van ABN AMRO nu geen nieuwe verklaringen van geen bezwaar en dergelijke toestemmingen van toezichthouders hoeft aan te vragen, als NLFI zijn aandelenbelang in de toekomst verder wil afbouwen.
Het trustkantoor had de toestemming van toezichthouders om certificaten uit te geven in ruil voor aandelen, mits een meerderheid van de aandelen in 2017 zou zijn ingewisseld. Aan die voorwaarde is nu voldaan.
Het trustkantoor houdt bij wijze van beschermingsconstructie de geprivatiseerde aandelen van ABN AMRO en verstrekt beleggers in de bank in plaats daarvan certificaten.
Er werden circa 59,7 miljoen staatsaandelen ingeruild, waardoor NLFI nu nog een aandelenbelang van 49,9 procent heeft, plus een belang van 6,4 procent dat indirect via certificaten wordt gehouden. Er is afgesproken dat aan de rechtsverhoudingen niets verandert.
NLFI wil zijn belang in ABN AMRO op termijn verder afbouwen. De bank werd in 2008 genationaliseerd. In november 2015 werd ongeveer 20 procent van de aandelen naar de beurs gebracht en inmiddels heeft de staat bijna 44 procent van de aandelen verkocht.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 21, 2017 12:37 ET (17:37 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed