Nieuws Binnenland

'Kleine belegger voorziet voorspoedig 2018'

Donderdag 28 december 2017 11:06

AMSTERDAM (ANP) - De kleine Nederlandse belegger blijft ook in 2018 positief over het beursklimaat. Volgens onderzoek van onlinebroker BinckBank wordt alom gerekend om een verdere stijging van de AEX-index op het Damrak.

BinckBank peilde deze maand bij zijn 200.000 beleggende klanten wat hun voorspellingen zijn voor 2018. Gemiddeld rekenen de Binck-beleggers erop dat de AEX volgend jaar oploopt tot 565,99 punten, van circa 548 punten nu. Ruim 20 procent ziet zelfs een stand van 600 punten of hoger, maar daarentegen ziet een op de tien beleggers de AEX op 500 punten of lager eindigen.

Dit jaar jaar liepen de aandelenkoersen wereldwijd al flink op. Op Beursplein 5 speelden ook de nodige overnameperikelen. Daarbij was AkzoNobel, dat in het vizier kwam van het Amerikaanse PPG, het meest in het oog springende mikpunt.

Volgens kleine beleggers moet het Nederlandse verf- en chemieconcern ook komend jaar nog rekening houden met de nodige interesse. Ze zien AkzoNobel in 2018 wederom als de belangrijkste overnameprooi op het Damrak, op de voet gevolgd door KPN.

Beleggers konden in de enquête ook aangeven welke Nederlandse beursbedrijven het volgens hen komend jaar goed zullen doen op de beurs. Bovenaan in die lijst staan Ahold Delhaize en Shell. Bij de favoriete buitenlandse aandelen scoren Apple en Amazon het hoogst.


Reacties

  • Zullen de jongens van Binck dus gaan huilen dit jaar zier er werkelijk triest uit voor de meesten dit was het geval in spanje waar ze zeiden dat de huizenmarkt alleen maar omhoog gaat. Nu denken ze werkelijk dat de beurs alleen maar wegen kent naar boven!! Komen ze van een koude kermis dit jaar waar vanalles simpelweg neerklapt als een wankel kaartenhuisje. Als de aapjes maar tevreden zijn met naapen. Totdat......... het huisje ineen stort. Maar dan is het danook veeeeeeeel te laat!!!

    smarty 02 januari 2018 18:09:34
  • Of het nu om kleine 'belegger' gaat of wat groter in formaat, allen zitten in hetzelfde sentiment, positief. Kortom, allen zullen falen in wat ze voor ogen hebben, enkel door dat ene simpele ding, optimisme. Maargoed, het is behoorlijk collectief, gedeelde smart is halve smart, dus niemand hoeft zich alleen te voelen...

    Ed 28 december 2017 12:46:52  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed