*

Nieuws Binnenland

Ambitieuze doelstellingen VNC

vrijdag 29 december 2017 14:59

Flinke resultaatstijging voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Verenigde Nederlandse Compagnie heeft vrijdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ambitieuze doelstellingen afgegeven.

Nadat het eerste halfjaar van 2017 nog een verlies opleverde van circa 0,7 miljoen euro, werd er in de tweede jaarhelft zwarte cijfers geschreven. "Netto-netto", aldus topman Mark Logtenberg van VNC tegen ABM Financial News.

Of de tweede jaarhelft genoeg is om het verlies van de eerste zes maanden weg te poetsen, dat kon Logtenberg nog niet zeggen. Belangrijkste is volgens hem dat "de weg omhoog" hervonden is en dit geldt voor alle bedrijfsonderdelen.

"De kapitein is terug op het schip", zo zei Logtenberg over zijn actieve terugkeer binnen het bedrijf.

De trend van de afgelopen maanden zal volgens Logtenberg ook in 2018 doorzetten. Dit werd ondersteund met nieuwe doelstellingen.

Op basis van de huidige stand van zaken denkt VNC dat er komend jaar een EBITDA wordt gerealiseerd van 1,56 miljoen euro op een omzet van 34,0 miljoen euro. In 2019 stijgt dit naar respectievelijk 2,44 miljoen en 40,9 miljoen euro.

Logtenberg zei veel geloof te hebben in deze doelstellingen en denkt dat er zelfs meer in het vat zit als VNC verder investeert en acquireert. Dan kan er volgend jaar zelfs 37,3 miljoen euro omzet worden geboekt met een EBITDA van 2,47 miljoen euro. In 2019 zal de omzet volgens VNC vervolgens stijgen naar 46,9 miljoen euro met een bedrijfsresultaat van 6,26 miljoen euro.

Beleggers zullen hiervan profiteren, meent Logtenberg. VNC zal een deel van de winst gaan uitkeren aan aandeelhouders, hoewel het ook een deel zal inhouden om reserves op te bouwen. Een exacte pay-out ratio gaf VNC niet af, maar wel meldde het te streven naar een dividendrendement voor aandeelhouders van circa 5 procent. Het moet volgens Logtenberg namelijk wel lonen voor beleggers.

Tijdens de Bava gingen de aanwezige aandeelhouders akkoord met de benoeming van een tweetal bestuurders en werd een wijziging va de statuten goedgekeurd.

Dit laatste betekent onder meer dat de naam van de vennootschap per 8 januari aanstaande zal wijzigen in DGB Group en dat het maatschappelijk kapitaal wordt verhoogd.

Het aandeel VNC steeg vrijdagmiddag 5,8 procent tot 1,25 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 29, 2017 08:59 ET (13:59 GMT)