*

Nieuws Binnenland

Veel interesse in Value8-dochter Ceradis

vrijdag 29 december 2017 18:17

IPO serieuze optie voor gewasbeschermer

(ABM FN-Dow Jones) Er is veel interesse in Ceradis. Dit zei CEO Peter Paul de Vries van grootaandeelhouder Value8 tegen ABM Financial News, in reactie op een trading update van de producent van duurzame gewasbescherming.

Ceradis liet donderdagochtend weten dat de omzet in het eerste halfjaar opliep van 0,4 miljoen naar bijna 1,9 miljoen euro. Deze trend zette zich volgens de producent ook door in het derde kwartaal, zonder dit te kwantificeren.

De oplopende omzet is volgens Ceradis vooral te danken aan de vraag naar Ceraxel, een schimmeldodend middel dat momenteel in Frankrijk en Italiƫ wordt toegepast om meeldauw op druiven te bestrijden. Dit middel wordt gedistribueerd door Syngenta.

Maar niet alleen in de producten van Ceradis is veel interesse, zei De Vries. Al enige tijd onderzoekt Ceradis hoe het de aandeelhoudersbasis kan verbreden, mogelijk door middel van een beursnotering.

Volgens de Vries is het onderzoek inmiddels "verregaand" gevorderd en zal, mits wordt besloten Ceradis een notering te geven, het liefst worden gekozen voor een IPO aan Euronext Growth, de opvolger van het in Nederland weinig succesvolle Alternext. Met een dergelijke beursgang verkrijgt Ceradis de financiƫle ruimte om de groei te versnellen, meent de CEO van Value8.

De topman van Value8 noemt Ceradis "een interessante propositie" voor beleggers. Hij wees daarbij op het duurzame karakter van de producten uit Wageningen en de toenemende regelgeving voor dergelijke middelen. De trend is volgens De Vries in het voordeel van Ceradis.

Eind november meldde Value8 bijna 0,8 miljoen euro af te schrijven op Ceradis. Dit was wel minder dan de 1,5 miljoen euro waarvoor Value8 aanvankelijk waarschuwde. De afschrijving, louter op papier, was het gevolg van de sfeerovergang die het investeringsvehikel doorvoerde.

"Voor de goede orde: we hebben de WACC, de vermogenskostenvoet waartegen toekomstige kasstromen contant worden gemaakt, aanzienlijk verhoogd", aldus Value8 destijds tegen ABM Financial News. De WACC ging van 10,7 naar 17,04.

Value8 heeft nu een belang van circa 59 procent in Ceradis. Dit kan dankzij een converteerbare lening tot maximaal 80 procent oplopen, zo legde De Vries uit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 29, 2017 12:17 ET (17:17 GMT)