Nieuws Binnenland

TomTom kondigt nieuwe producten en samenwerkingen aan

Maandag 8 januari 2018 17:31 Ook uitbreiding samenwerking met Qualcomm.
(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft tijdens een technologiebeurs in Las Vegas een aantal nieuwe producten en samenwerkingen onthuld en breidt tevens de samenwerking met het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm uit. Dit maakte de navigatiespecialist maandagmiddag bekend.
Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in de Amerikaanse gokstad onthulde TomTom nieuwe technologieën voor autonoom autorijden. Zo werd de nieuwe navigatiedienst Autostream bekendgemaakt waarmee voertuigen een horizon kunnen opbouwen voor de weg die voor hen ligt door de nieuwste kaartgegevens van de TomTom-cloud te streamen. TomTom gaat bij de ontwikkeling van dit product samenwerken met de Chinese internetgigant Baidu en Zenuity.
Tegelijkertijd werd TomTom MotionQ aangekondigd, een voorspellend rijconcept om het comfort van passagiers in zelfsturend transport te garanderen. Tijdens de show in Las Vegas wordt MotionQ gedemonstreerd in de robottaxi Rinspeed Snap die voor het eerste getoond wordt.
Qualcomm
Met Qualcomm gaat TomTom nauwer samenwerken om technologieën te ontwikkelen voor autonoom rijden. Het gaat hierbij met name om het samensmelten van TomTom HD kaarten met het Drive Data Platform van Qualcomm. Ook deze integratie wordt gepresenteerd in Las Vegas. Beide bedrijven werkten reeds samen, zoals in februari 2017 werd aangekondigd, voor high-definition kaarten.
Op een groene beurs steeg het aandeel TomTom maandagmiddag 2,6 procent tot 8,45 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 08, 2018 11:31 ET (16:31 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed