*

Nieuws Binnenland

AEX geeft nieuwjaarsopmars geen vervolg

woensdag 10 januari 2018 17:49

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met verlies gesloten. Ook elders in Europa lieten de beursgraadmeters overwegend minnen zien. Beleggers namen wat gas terug na de opmars van de afgelopen dagen. Financiële fondsen deden het wel goed en gingen in heel Europa omhoog.

De toonaangevende AEX-index in Amsterdam sloot 0,5 procent lager op 560,44 punten. De hoofdindex wist een dag eerder nog de piek van 2007 te overtreffen en werkte daarmee het verlies sinds de financiële crisis weg. De AEX sloot dinsdag nog op het hoogste niveau sinds de zomer van 2001. De MidKap daalde woensdag 0,6 procent tot 852,06 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,8 procent. Londen steeg 0,2 procent.

De financiële bedrijven ING, ABN AMRO, Aegon en NN Group gingen in Amsterdam bij de hoofdfondsen aan kop met plussen van 1,4 tot 3,1 procent. In de MidKap eindigde verzekeraar ASR bovenaan met een winst van 2,5 procent. Ook op de beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stonden banken en verzekeraars bovenaan.

Grootste daler in de AEX was kabel- en telecombedrijf Altice met een verlies van 7,2 procent. Het aandeel steeg een dag eerder nog ruim 10 procent na de aankondiging van de afsplitsing van de Amerikaanse tak Altice USA.