Nieuws Binnenland

'AF-KLM toch geïnteresseerd in Alitalia'

Donderdag 11 januari 2018 08:24

MILAAN (ANP) - Air France-KLM mengt zich mogelijk alsnog in de overnamestrijd rond zijn failliete Italiaanse branchegenoot Alitalia. Volgens de krant Il Sole 24 Ore zou de luchtvaartgroep daarbij samen optrekken met de Britse prijsvechter easyJet. Bronnen gaf het zakenblad niet prijs.

Air France-KLM was in 2009 al eens betrokken bij een doorstart van Alitalia maar beleefde weinig plezier aan die investering. Het Italiaanse bedrijf bleef verlies op verlies stapelen. Toen het opnieuw met de pet rond moest bij de aandeelhouders, besloot het Frans-Nederlandse bedrijf niet langer mee te doen en zijn belang te laten verwateren.

Etihad Airways sprong in het gat, maar wist Alitalia evenmin op de rails te krijgen. Het bedrijf uit Abu Dhabi trok zich vorig jaar terug als geldschieter, waarna Alitalia failliet ging. Sindsdien wordt gezocht naar een koper. Belangrijkste gegadigde zou de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn.


Reacties

  • @Ton: helemaal mee eens!

    Henk 11 januari 2018 10:05:31
  • Bezint eer ge begint! KLM moet nu Air France al op de been houden, vooral vanwege de sterk afwijkende culturen. Dat is by Aliatia een nog vele malen groter probleem. Afblijven dus.

    ton 11 januari 2018 09:57:02  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed