Nieuws Binnenland

Beursblik: Jefferies zet Heineken op kooplijst

Donderdag 11 januari 2018 10:48 Koersdoel omhoog naar 100,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het advies voor Heineken verhoogd van Houden naar Kopen en stelde tegelijk het koersdoel opwaarts bij van 88,00 naar 100,00 euro.
De analisten voorzien groei van volumes, omzet en operationeel resultaat dankzij een goede geografische aanwezigheid, de focus op optimalisering van de productmix en aanhoudende verbetering van productiviteit.
Ze merkten daarbij op dat Heineken hiermee aan de top van de sector staat en als één van de meest aantrekkelijke brouwers presteert met een autonome omzetgroei van 4,9 procent. Daarbij wordt het aandeel echter met 7 procent korting ten opzichte van sectorgenoten verhandeld.
De marktvorsers tekenden aan dat Heineken zich in toenemende mate op groeimarkten richt. Daarnaast hanteert de Nederlandse bierbrouwer een goed portefeuillemodel en besteedt het veel aandacht aan innovaties voor zijn productmix.
De premium merken zijn goed voor 39 procent van de volumes, maar voor meer dan 60 procent van de omzet en deze groeien harder dan het groepsgemiddelde, aldus de analisten Edward Mundy en Cole Hathorn in hun rapport.
De analisten voorzien een verdere margegroei met 150 basispunten in de jaren tot en met 2020 dankzij de focus van de CFO op aanhoudende productiviteitsverbetering, verbetering van product- en geografische mix en rugwind dankzij de integratie van de activiteiten in Brazilië.
Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken donderdagochtend 0,3 procent hoger op 88,26 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 11, 2018 04:48 ET (09:48 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed