*

Nieuws Binnenland

Samenwerking Avantium en BASF loopt vertraging op

vrijdag 12 januari 2018 08:17

Ontwikkelingsfase duurt enkele jaren langer.

(ABM FN-Dow Jones) Synvina, de joint venture tussen Avantium en BASF, heeft meer tijd nodig voor de bouw van de polymeerfabriek in Antwerpen nadat in een evaluatieproces technische problemen naar voren kwamen. Dit maakte het chemiebedrijf vrijdagochtend bekend.

Bij de evaluatie heeft Synvina naar eigen zeggen verbeteringspunten ontdekt, waardoor aanvullende werkzaamheden zijn vereist. De eerste ontwikkelingsfase zal daarom 24 tot 36 maanden langer duren dan gepland.

Synvina zei dat een haalbaarheidsstudie naar de commerciele productie van FDCA, de belangrijkste bouwsteen voor de productie van het polymeer PEF, is afgerond. Hieruit kwam naar voren dat er een sterke klantvraag is naar PEF.

""Het vertrouwen van Avantium, BASF en Synvina in de productprestaties en het marktpotentieel is alleen maar toegenomen sinds Synvina werd opgericht. Het ondervinden van technische uitdagingen is niet ongewoon in innovatieve, baanbrekende technologie├źn van dit type", voegde Synvina toe.

De joint venture werd in oktober 2016 opgericht met de bedoeling om de eerste fabriek te bouwen die op commerciele schaal FDCA zal produceren. Het polymeer PEF is geschikt voor voedsel- en drankverpakkingen, automobieltoepassingen en in tapijt- en textielvezels.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 12, 2018 02:17 ET (07:17 GMT)