Nieuws Binnenland

Zorg om langdurige update grote bitcoinbeurs

Vrijdag 12 januari 2018 22:16

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een van 's werelds grootste bitcoinbeurzen, Kraken, ligt al geruime tijd stil. Het handelsplatform ging woensdag op zwart voor een ruim van tevoren aangekondigde systeemupdate, maar is nog altijd niet terug in de lucht. Dat leidt tot grote zorgen bij sommige beleggers.

Op de eigen website laat Kraken weten tijdens de installatie een softwarefout te hebben ontdekt die lastig op te lossen blijkt. Het gaat om een ,,bug'' die tijdens de wekenlange testfase met het nieuwe systeem niet aan het licht is gekomen. Het bedrijf probeert beleggers gerust te stellen en stelt dat hun geld veilig is.

De zorgen bij klanten zijn evenwel niet uit de lucht gegrepen. Het zou niet voor het eerst zijn dat een groot handelsplatform voor bitcoins of andere cryptovaluta's door criminelen wordt gekraakt.


Reacties

  • Er wordt wekenlang getest met de software en pas bij installatie van die software komt er zo'n grote fout aan het licht, dat de systemen al enkele dagen plat liggen..?? Lijkt me zéér, zéér onwaarschijnlijk...

    Henk 13 januari 2018 06:45:51  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed