Nieuws Binnenland

Geen salades van Johma bij AH na ruzie

Zondag 14 januari 2018 13:00

AMSTERDAM (ANP) - Bij Albert Heijn zijn momenteel geen of minder salades van Johma verkrijgbaar. De supermarktketen slaagt er niet in om nieuwe commerciële afspraken te maken met de fabrikant, zo laat Albert Heijn weten. Johma is daarop gestopt met de leveringen.

Op foto's op sociale media is te zien dat Albert Heijn momenteel al lege schappen heeft door de ruzie over contracten. Via Twitter laat Albert Heijn weten in gesprek te blijven met Johma om tot een oplossing te komen.

Johma, dat vooral bekend is van zijn smeersels voor op brood en toastjes, zoals krabsalade en tonijnsalade, verwacht dat het conflict ,,niet al te lange tijd'' gaat duren. Via Twitter benadrukt het bedrijf uit Twente dat zijn producten wel bij andere supermarkten verkrijgbaar zijn.


Reacties

 • Nattigheid genoeg gevoeld, hier, man.

  Paul Plaizier 15 januari 2018 00:25:50
 • Die ophaalbruggen schelen je dan weer een nat pak ;-)

  Henk 14 januari 2018 16:39:35
 • Bedankt voor de tip. Op ICT-gebied ben ik nog steeds een beetje een achterlijk eiland. Maar ik heb de ophaalbruggen wel neergelaten.

  Paul Plaizier 14 januari 2018 15:54:02
 • @Paul Plaizier: site reageert idd vaak zeer traag m.b.t. reacties. Kunt ook na plaatsing scherm verversen (F5). Meestal zie je dat de reactie er dan al op staat.

  Henk 14 januari 2018 15:14:46
 • Zo vaak hoef ik niet herhaald te worden, hoor. Maar bij de code twijfel ik altijd tussen l, I, of 1. Soms heb ik het gevoel, dat de foutmelding "onjuiste code" ten onrechte wordt gegeven. Het is me evenmin duidelijk of na een eerste falen een tweede poging gewaagd kan worden. Daar lijkt het nu wel op.

  Paul Plaizier 14 januari 2018 14:14:25
 • Het neusje van de zalmsalade en ander smeerspul. Johma en Albert Heijn hebben ruzie over nieuwe commerciele afspraken. Dit artikel vermeldt helaas niet of het gaat over prijsstelling, leveringsvoorwaarden, presentatie van producten of nog andere randbepalingen. De fabrikant staakt de bevoorrading van AH. Moet je ook maar durven. Voor hetzelfde geld haalt de supermarktketen de waren voorgoed uit het assortiment. Dan verliest Johma een flink deel van zijn afzetgebied. Zover zal het waarschijnlijk niet komen, want beide partijen houden de deur voor elkaar op een ruime kier. De consumenten van het zachte stokbrood- of toastbeleg zullen als AH-klant een deur verder moeten lopen om hun favoriete smeermiddelen te verkrijgen. Dat kan de supermarkt, die op de kleintjes let, kopers kosten. Het mes smeert dus duidelijk wel aan twee kanten.

  Paul Plaizier 14 januari 2018 14:07:13 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed