Nieuws Binnenland

Meer concurrentie bij afhandelen pinbetaling

Donderdag 18 januari 2018 12:23

BRUSSEL (ANP) - Winkeliers, webshops en restaurants krijgen meer keuzemogelijkheden voor de afhandeling van elektronische betalingen. Zij kunnen vanaf 7 februari het voor hen meest geschikte bedrijf kiezen voor de afwikkeling. Dat moet leiden tot lagere transactiekosten, waarvan consumenten volgens de Europese Commissie kunnen profiteren.

Banken en andere instellingen die betaalpassen uitgeven moeten de afhandeling van betalingen op basis van een EU-verordening uit 2015 al onafhankelijk van de rest van hun activiteiten laten uitvoeren. Dat wordt nu aangescherpt. De afwikkelingsvergoeding die ze mogen vragen is al aan een maximum gebonden.

,,De nieuwe regels zullen meer concurrentie brengen bij het afhandelen van kaartbetalingen, wat de kosten verder moet reduceren ten gunste van consumenten en winkeliers’’, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). De regeling geldt ook voor betalingen bij bijvoorbeeld webshops en restaurants.


Reacties

  • Vreemd gebeuren want uiteindelijk zijn het toch de banken die de financiele transactie uitvoeren, daar hebben de nieuwkomers niets mee te maken. Dus door een andere maatschappij te kiezen gaat de transactie langer duren, er komen immers extra partijen bij. En die kosten gaan echt niet omlaag, ze worden verdeeld tussen de nieuwe aanbieders en de banken. De kans is dus groot dat de kosten per transactie zullen stigen.

    Mario 18 januari 2018 12:52:59 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed