*

Nieuws Binnenland

SnowWorld boekt lager kwartaalresultaat

woensdag 31 januari 2018 08:28

Bedrijf wijt lager resultaat aan warme herfst.

(ABM FN-Dow Jones) resultaat gerealiseerd dan een jaar geleden. Dit maakte de uitbater van overdekte skihallen woensdag voorbeurs bekend, zonder dit nader te kwantificeren.

Het bedrijf meldde daarbij dat de lagere resultaten mede te wijten zijn aan de warme herfstvakantie, die voor SnowWorld de start vormt van het indoor skiseizoen en dat deze achterstand in de kerstvakantie niet is ingelopen.

"SnowWorld stelt haar verwachtingen voor dit boekjaar dan ook iets bij", meldde het bedrijf. SnowWorld verwacht dit jaar een "iets" lagere omzet dan vorig jaar, maar wel werd de verwachting herhaald dat het netto resultaat dit jaar hoger zal uitkomen dan in het afgelopen boekjaar het geval was.

SnowWorld Milaan

Ten aanzien van één van de belangrijke strategische ontwikkelingen van SnowWorld, de bouw van een nieuwe SnowWorld vestiging in Milaan, is in het eerste kwartaal verdere voortgang geboekt. De werkzaamheden in het kader van het verkrijgen van de bouwvergunning verlopen nog steeds positief, meldde het bedrijf. De verwachting is nog altijd dat de vergunning in 2018 verstrekt zal kunnen worden.

Geen dividend

In het op 29 december gepubliceerde jaarverslag heeft SnowWorld een dividendvoorstel gepubliceerd, dat aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 16 maart 2018 zou worden voorgesteld.

Uitvoering van de strategie van SnowWorld zal de komende jaren echter naar verwachting aanzienlijke investeringen vergen. In dit kader heeft ook de nieuwe grootaandeelhouder Alychlo aangegeven er de voorkeur aan te geven om in die investeringsfase geen contant dividend uit te keren. Daarom wordt voor de aandeelhoudersvergadering op 16 maart het dividendbeleid geagendeerd en zal het aanvankelijk gecommuniceerde dividendvoorstel niet op de agenda verschijnen.

Het aandeel SnowWorld sloot dinsdag op 9,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 31, 2018 02:28 ET (07:28 GMT)