*

Nieuws Binnenland

Binck stopt nog dit jaar met merknaam Alex

maandag 5 februari 2018 08:55

AMSTERDAM (ANP) - BinckBank wil definitief af van de merknaam Alex Vermogensbeheer. Dat heeft topman Vincent Germyns gezegd tegen het ANP in een toelichting op de jaarresultaten van de onlinebroker. In de loop van dit jaar verwacht hij de activiteiten van het in 2007 overgenomen dochterbedrijf onder een ,,Binck-label'' te hebben gebracht.

Binck was de afgelopen jaren al niet erg actief meer met het promoten van Alex, aldus de bestuursvoorzitter. De aanbieder van geautomatiseerd vermogensbeheer kampt met tegenvallende rendementen voor zijn klanten, van wie velen zich benadeeld en misleid voelden. Daarover werd vorig jaar een schikking getroffen. Ook toezichthouder AFM tikte het bedrijf op de vingers.

,,Alex is een goed product voor een bepaalde doelgroep'', benadrukte Germyns. Maar het bedrijf wil volgens hem toe naar een strategie met één merknaam en gaat ervan uit dat de naam Binck voldoende vertrouwen opwekt bij de meeste particuliere beleggers. Voor bestaande klanten verandert vooralsnog niets.