*

Nieuws Binnenland

Update: Daling resultaten Flow Traders licht meevallend

vrijdag 9 februari 2018 08:22

Omzet en winst hoger dan voorzien.

(ABM FN-Dow Jones)Flow Traders heeft, zoals ook werd voorzien, de winst in het laatste kwartaal van 2017 flink zien dalen, maar deed het wel iets beter dan waarop analisten vooraf mikten. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de flitshandelaar.

Co-CEO Dennis Dijkstra merkte op dat de onderliggende groei-aanjagers in de ETP-markt sterk waren, maar dat de handelsvolumes een daling lieten zien. In combinatie met de introductie van Mifid2 en nieuwe kapitaaleisen maakte dit 2017 tot een "uitdagend" jaar.

Co-CEO Sjoerd Rietberg voegde toe dat er in het vierde kwartaal evenwel sprake was van "een sterk herstel" van de handel.

De nettowinst van FlowTraders daalde in het afgelopen kwartaal naar 7,9 miljoen euro, waar dit een jaar eerder nog 25 miljoen euro was. Analisten rekenden op een daling naar 7,5 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2017 lag de winst op 5,6 miljoen euro.

De netto-omzet viel ook fors lager uit met 39,3 miljoen euro, tegen 69 miljoen een jaar eerder. Hier rekenden analisten vooraf op 37 miljoen euro. In het derde kwartaal was dit 32 miljoen.

Het EBITDA-resultaat daalde van 33 miljoen euro naar 13,2 miljoen euro, wat wel een herstel was ten opzichte van de 8 miljoen euro van het derde kwartaal en tevens beter ten opzichte van de 11 miljoen euro waarop analisten mikten. De bijbehorende marge liep op kwartaalbasis op van 24 naar 34 procent.

In heel 2017 behaalde Flow Traders een omzet van 166,0 miljoen euro, 34 procent minder dan in 2016. De EBITDA halveerde ruimschoots en de nettowinst ging van 91,9 miljoen naar 39,6 miljoen euro.

Flow Traders wil over 2017 een dividend uitkeren van 0,65 euro per aandeel. Dit betekent een pay-out ratio van 76 procent.

Ten aanzien van de belastingverlagingen in Amerika merkte financieel directeur Marcel Jongmans op dat dit in het vierde kwartaal een kleine bijkomende afschrijving opleverde, maar dat dit jaar zal worden geprofiteerd, aangezien de belastingdruk afneemt van 20 naar 18 procent.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam zei voorafgaand aan de cijfers dat beleggers weinig waarde zullen hechten aan de kwartaalrapportage. De recente terugkeer van volatiliteit in het eerste kwartaal is namelijk veel belangrijker voor het aandeel denkt hij.

Vrijdag liet Flow Traders weten een sterke jaarstart te hebben gemaakt. Door de duidelijk toegenomen marktactiviteit mikt de flitshandelaar op een "buitengewoon" handelsresultaat. Deze ligt nu al boven het record dat in het derde kwartaal van 2015 werd behaald.

Verder meldde Flow Traders eerder deze week al dat het aan de Europese kapitaaleisen CRR voldoet. Eisen die de flitshandelaar overigens "buitenproportioneel" noemt. Flow Traders riep de toezichthouder dan ook op met "realistischer"eisen te komen.

Het aandeel Flow Traders sloot donderdag 5,9 procent hoger op 23,88 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 09, 2018 02:22 ET (07:22 GMT)