*

Nieuws Binnenland

ABN AMRO in cassatie bij Hoge Raad vanwege Euribor

vrijdag 9 februari 2018 09:29

Bank denkt dat uitspraak geen stand zal houden.

(ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO stelt cassatie in bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam van 19 december 2017 in de Euribor zaken. Dit meldde de bank vrijdag.

De kwestie betreft of ABN AMRO de opslagen voor hypotheken met het Euribor rentetarief mocht verhogen.

In 2009 en in 2012 verhoogde ABN AMRO de opslag voor hypotheken met het Euribor rentetarief, "omdat de marktomstandigheden hiertoe aanleiding gaven". Sommige klanten gingen tegen deze verhogingen in verzet.

Na een aantal rechtszaken oordeelde het Gerechtshof Amsterdam dat de bepalingen waarop ABN AMRO zich heeft gebaseerd om de opslag te verhogen oneerlijk en dus niet geldig zijn. Het hof kwam tot dit oordeel op grond van Europese regels en uitspraken.

ABN AMRO vindt dat haar argumenten door het hof onvoldoende zijn meegenomen in de uitspraak. Ook zou het Hof volgens de bank argumenten van ABN AMRO niet hebben beoordeeld op de manier zoals de Hoge Raad eerder heeft voorgeschreven.Verder meent de bank dat het ontbrak aan voldoende transparantie bij het Hof.

Volgens ABN AMRO zijn er "voldoende aanwijzingen dat de uitspraak van het hof niet in stand zal blijven". Daarom heeft de bank besloten in cassatie te gaan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 09, 2018 03:29 ET (08:29 GMT)