*

Nieuws Binnenland

Randstad klimt, Wessanen zakt op Damrak

dinsdag 13 februari 2018 10:01

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs gaf dinsdag een kleine openingswinst weer uit handen. Ook de meeste andere Europese beurzen deden een stapje terug na de sterke koerswinsten een dag eerder. Op het Damrak verwerkten beleggers de resultaten van Randstad en Wessanen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de min op 523,07 punten. De MidKap daalde ook 0,2 procent, tot 794,90 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. Londen won 0,1 procent.

Randstad was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 1,3 procent. De uitzender wist vorig kwartaal de winst verder op te voeren en keert meer dividend uit. De groei kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg. Volgens het bedrijf was in januari sprake van een omzetstijging van 7 procent. Grootste daler was kabel- en telecombedrijf Altice met een verlies van 1,3 procent.

Wessanen

De resultaten van natuurvoedingsproducent Wessanen vielen niet in goede aarde. Het aandeel stond onderaan de MidKap met een min van meer dan 4 procent. Volgens analisten van KBC Securities heeft het moederbedrijf van onder meer Zonnatura afgelopen kwartaal een sterke margeverbetering gerealiseerd, maar was de omzetgroei aan de lage kant.

Ook beursintermediair Flow Traders (min 3,1 procent) deed een stap terug na de sterke opmars van 27 procent in de afgelopen twee handelsdagen. Vastgoedinvesteerder Wereldhave zakte 1,7 procent na een adviesverlaging door JPMorgan.

Kering

In Parijs daalde Kering ruim 2 procent ondanks sterke resultaten. Het Franse luxeconglomeraat heeft de winst vorig jaar meer dan verdubbeld. Dat kwam onder meer door het succes van de twee grootste merken van het bedrijf, Gucci en Yves Saint Laurent. Vooral Gucci is bezig met een enorme opmars. Beleggers waren echter bezorgd over de negatieve impact van de wisselkoersen.

TUI klom in Londen 3 procent. Het Duitse reisbedrijf zag het aantal vakantiegangers in het eerste kwartaal toenemen en behaalde meer omzet. De onderneming leed nog wel verlies, al viel dat lager uit dan een jaar eerder.

De euro was 1,2335 dollar waard, tegen 1,2275 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,3 procent duurder op 59,46 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,3 procent tot 62,80 dollar per vat.