Nieuws Binnenland

'Consumenten weten weinig van bankenregels'

Dinsdag 13 februari 2018 14:27

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe Europese bankenrichtlijn, bekend onder de naam PSD2, gaat veel veranderen voor bankzaken, maar consumenten weten nog niet genoeg wat dat inhoudt. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft daarom dinsdag een lijst met vragen en antwoorden gepubliceerd over de nieuwe regel die toegang tot bankgegevens regelt.

Dankzij PSD2 kunnen bedrijven diensten ontwikkelen die gebruik maken van de bankgegevens van klanten. Zo is het mogelijk om gegevens van rekeningen bij verschillende banken samen te voegen in een elektronisch huishoudboekje. Daarvoor moet de klant wel expliciet toestemming geven.

Ook kunnen bedrijven een vergunning vragen om zelf een betaling te regelen. Dergelijke betalingsinstellingen zijn er nu ook al, maar ze worden in het vervolg zichtbaarder. Ook hier geldt dat consumenten nadrukkelijk om toestemming moet worden gevraagd.


Reacties

  • De enige bankzaken die je nu hoeft te doen zijn je geld opnemen en eventuele beleggingspolissen bij de bank opdoeken, tenzij daar strikte regels aan hangen, en die zijn er niet,behalve wat belastinggeld dan.. kan dat toch niet zo moeilijk zijn…. Met het invallen van slechte tijden worden teugels aangehaald, dat zul je voor moeten zijn, en waarschijnlijk kan dat nu nog...

    Ed 13 februari 2018 15:15:02 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed