Nieuws Binnenland

Beurs Amsterdam sluit met verlies

Dinsdag 13 februari 2018 17:57

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag lager gesloten, net als de andere beurzen in Europa. Er werd een stapje teruggedaan na de flinke koerswinsten een dag eerder. Op het Damrak werd het kwartaalbericht van Randstad positief ontvangen. Wessanen ging daarentegen in de uitverkoop na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 zakte 0,7 procent tot 520,57 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 789,65 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent. Londen ging 0,2 procent omlaag.

Randstad was een van de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van 2 procent. De uitzender wist vorig kwartaal de winst verder op te voeren en keert meer dividend uit. De groei kreeg ook in het begin van dit jaar een vervolg met een omzetstijging van 7 procent in januari. Grootste daler in de AEX was kabel- en telecomconcern Altice met een verlies van 3,6 procent.

Flow Traders

De resultaten van natuurvoedingsproducent Wessanen vielen niet in goede aarde. Het aandeel stond onderaan de MidKap met een min van 7,6 procent. Volgens analisten van KBC Securities heeft het moederbedrijf van onder meer Zonnatura afgelopen kwartaal een sterke margeverbetering gerealiseerd, maar was de omzetgroei aan de lage kant.

Beursintermediair Flow Traders (min 0,9 procent) deed een stap terug na de sterke opmars van 27 procent in de afgelopen twee handelsdagen. Vastgoedinvesteerder Wereldhave zakte 2,6 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Ingenieursbureau Arcadis was koploper bij de middelgrote bedrijven met een plus van 0,7 procent.

Euro

In Parijs daalde Kering 4 procent ondanks sterke resultaten. Het Franse luxeconglomeraat heeft de winst vorig jaar meer dan verdubbeld. Dat kwam onder meer door het succes van de twee grootste merken van het bedrijf, Gucci en Yves Saint Laurent. Vooral Gucci is bezig met een enorme opmars. Beleggers waren echter bezorgd over de negatieve impact van de wisselkoersen.

De euro was 1,2364 dollar waard, tegen 1,2275 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie werd 0,5 procent goedkoper op 58,99 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 62,43 dollar per vat.


Reacties

  • Eindelijk, de psycholoog met taalpuristische eigenschap begrijpt het,twee stappen vooruit en 1 stap terug!.. Misschien wat laat maar het begin is er.., dus het onnozele gebrabbel kan/mag overboord!

    Ed 14 februari 2018 02:22:50
  • Gisteren van 318 naar 324. Vandaag terug naar 320+. Het verlies van vandaag is kleiner dan de winst van gister. Als dit patroon zich herhaalt, dan gaat het grondniveau toch langzaam omhoog. Twee stappen vooruit, 1 stap terug, dan weer 2 stappen omhoog, eentje minder enz., enz. Per koppel dagen steeds een stap verder.

    Paul Plaizier 13 februari 2018 20:11:35
  • Gisteren van 318 naar 324. Vandaag terug naar 320+. Het verlies van vandaag is kleiner dan de winst van gister. Als dit patroon zich herhaalt, dan gaat het grondniveau toch langzaam omhoog. Twee stappen vooruit, 1 stap terug, dan weer 2 stappen omhoog, eentje minder enz., enz. Per koppel dagen steeds een stap verder.

    Paul Plaizier 13 februari 2018 20:10:58 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed