Nieuws Binnenland

Nikkei lager door duurdere yen

Woensdag 14 februari 2018 07:14

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag na een schommelende handelssessie opnieuw lager gesloten. Het was de derde verliesbeurt op rij. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag naar buiten komt. Een duurdere yen zorgde daarbij voor koersdruk onder de exportbedrijven.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging hoger van start maar eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 21.154,17 punten. De Japanse hoofdindex noteert daarmee op het laagste niveau in vier maanden. De autobedrijven Toyota en Honda, die veel voertuigen verkopen in het buitenland, kampten met de duurdere yen en verloren 2,1 en 1,2 procent. Telecomconcern Softbank en robotmaker Fanuc, twee zwaargewichten in de index, zakten 2,4 en 1,4 procent.

Op macro-economisch vlak werd bekendgemaakt dat de Japanse economie in het vierde kwartaal met 0,5 procent op jaarbasis is gegroeid. Dat was minder dan de groei van 0,9 procent waar economen op hadden gerekend.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend omhoog. De beurs in Shanghai, die vanaf donderdag een week gesloten is vanwege de viering van het Chinese Nieuwjaar, stond tussentijds 0,3 procent in de plus. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 1,2 procent en de Kospi in Seoul won 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent lager.


Reageren

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed