*

Nieuws Binnenland

Dutch Star haalt ruim 55 miljoen euro op

donderdag 22 februari 2018 07:53

Investeringsvehikel mikte op 50 miljoen tot 100 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones)Dutch Star Companies One heeft met een beursgang 55,4 miljoen euro opgehaald, wat aan de onderkant van de verwachting is. Dit maakte het investeringsbedrijf donderdag bekend.

Het bedrijf, dat een goedlopend Nederlands of Europees bedrijf naar de beurs wil brengen, mikte vooraf met zijn emissie op 50 miljoen tot 100 miljoen euro.

Dutch Star biedt 2,77 miljoen stukken aan. Beleggers betalen 20 euro voor twee aandelen en twee warrants. De warrants bieden uitzicht op extra aandelen, als de koers zou stijgen na bekendmaking van het participatiedoelwit. Als aandeelhouders het niet eens zijn met het gekozen overnamedoelwit, kunnen ze hun aandeel verkopen aan de onderneming voor tenminste 9,90 euro per aandeel, blijkt uit de voorwaarden.

Een dag eerder zei Niek Hoek, één van de initiatiefnemers, dat Dutch Star Companies One de mogelijkheid biedt om te beleggen in een bedrijf "waar je anders niet in kunt beleggen".

Voor de kleinere en middelgrote bedrijven waar Hoek op mikt is het niet zo makkelijk om een beursnotering te krijgen. Banken zitten er vaak niet op te wachten om zo'n beursgang te begeleiden, omdat het te veel werk zou zijn. Via Dutch Star kunnen grote aandeelhouders - bijvoorbeeld een familie of een private equity-partij - een deel van hun bezit liquide maken, zonder de controle te verliezen.

De beursgang wordt begeleid door ING en ABN AMRO.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 22, 2018 01:53 ET (06:53 GMT)