Nieuws Binnenland

Ahold Delhaize koploper in lagere AEX

Woensdag 28 februari 2018 09:57

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef woensdag hangen rond de slotkoers van een dag eerder. Elders in Europa stonden de beurzen in het rood. De vrees dat de Amerikaanse rente in een hoger tempo zal worden opgeschroefd zorgde voor enige koersdruk. Op het Damrak werden de resultaten van Ahold Delhaize echter goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie lager op 537,63 punten. De MidKap verloor 0,3 procent tot 818,78 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,4 procent.

Ahold Delhaize was koploper bij de hoofdfondsen met een plus van bijna 2 procent. Het Nederlands-Belgische supermarktconcern heeft zijn winst in het vierde kwartaal ruimschoots verdrievoudigd. Het bedrijf profiteerde van een gunstiger belastingklimaat in de Verenigde Staten, waar het bedrijf het gros van zijn omzet haalt.

Aalberts Industries

Aalberts Industries daalde 0,8 procent. Het industriële concern sloot 2017 af met meer winst. Volgens analisten van KBC Securities lagen de resultaten in lijn met de verwachtingen. Grootste daler was biotechnologiebedrijf Galapagos met een verlies van 1,7 procent.

De resultaten van GrandVision vielen in goede aarde. De uitbater van optiekketens als Pearle en EyeWish wist zijn verkopen in 2017 verder op te voeren en verwacht dat de omzet in 2018 zo'n 7 tot 9 procent zal toenemen. Het aandeel klom 0,7 procent en behoorde daarmee tot de sterkste stijgers in de MidKap. Postbezorger PostNL sloot de rij met een min van 1,7 procent.

Takeaway

Bij de kleinere bedrijven verloor Takeaway.com 0,8 procent. De etenbestelsite verwerkte afgelopen jaar fors meer bestellingen en boekte meer omzet. Het verlies liep wel op door hogere marketingkosten.

In Frankfurt zakte Bayer 3,7 procent na publicatie van de jaarcijfers. Het Duitse chemieconcern liet weten meer tijd nodig te hebben voor zijn voorgenomen miljardenovername van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto, maar verwacht de deal nog wel in het tweede kwartaal af te ronden.

Dialof Semiconductor

De Duitse chipmaker Dialog Semiconductor steeg 8 procent na goed ontvangen resultaten. In Brussel werd Solvay 2,8 procent lager gezet na tegenvallende cijfers van het chemieconcern.

De euro was 1,2207 dollar waard, tegen 1,2244 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 62,73 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 66,39 dollar per vat.


Reacties

  • de echte beleggers die leunen rustig achterover in de stoel maar de andere beleggers laten zich gek maken door de analisten en de economen

    j 28 februari 2018 12:23:14
  • Stel dat dat waar zal zijn dan is het toch echt de 'belegger' die nieuw is, of opnieuw gestart is na de riante daling van laatst, want wie zit er dan anders nog in de markt… Hoe dom is dat, eerst als een gek erbij voor kopen om het vervolgens weer te verkopen!.. Die klopt natuurlijk niet, de 'belegger' heeft niets van doen met daling, dan wel rente, of rente/daling, indexen werken even anders dan dat…..

    Ed 28 februari 2018 12:06:22  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed