Nieuws Binnenland

Drukte op Eerlijke Bankwijzer over ING

Vrijdag 9 maart 2018 12:55

AMSTERDAM (ANP) - De grote maatschappelijke ophef rond de salarisverhoging voor topman Ralph Hamers van ING is duidelijk merkbaar op de Eerlijke Bankwijzer. Volgens de site die banken vergelijkt op het gebied van onder meer bonusbeleid, mensenrechten, duurzaamheid en andere thema's was een opvallend sterke stijging van het aantal bezoekers te zien, net als van de hoeveelheid klachten die binnenkwamen over ING.

Volgens Peter Ras, projectleider van de Eerlijke Bankwijzer, waren er donderdag 7000 bezoekers voor de site, terwijl dit er op een normale dag ongeveer 200 zijn. Verder werden via de site in één dag 225 klachten ingediend over ING, tien keer meer dan het totaal aantal klachten op een gemiddelde dag, en dat aantal loopt nog verder op. De klachten zijn direct doorgestuurd naar de bank.

Ook op sociale media zoals Twitter en Facebook is er veel te doen over de salarisverhoging van 50 procent voor Hamers. De topman gaat daarmee jaarlijks 3 miljoen euro verdienen.

Laagste score

ING had bij de Eerlijke Bankwijzer al de laagste score als het gaat om bonusbeleid. Dat komt volgens Ras omdat de bank bonussen voor zijn bankiers niet koppelt aan tevredenheid van werknemers en duurzame criteria, maar juist aan doelstellingen voor bijvoorbeeld winstgevendheid.

De Eerlijke Bankwijzer vindt de enorme loonsverhoging voor de topman van ING dan ook maatschappelijk onverantwoord. ,,Het is niet uitlegbaar voor het personeel van ING die het moet doen met een loonsverhoging van slechts 1,7 procent'', zegt Ras. Hij wijst daarbij op de toenemende inkomensongelijkheid die door staatshoofden en bedrijfsleiders wereldwijd als een van de grootste bedreigingen wordt gezien. ,,Het lijkt erop dat we niets hebben geleerd van de financiële crisis.''

ING liet in een reactie weten dat de ophef rond de loonsverhoging voor Hamers niet heeft geleid tot een merkbare toename van het aantal klanten dat rekeningen opzegt. ,,We hebben miljoenen klanten en elke dag komen er mensen bij en gaan mensen weg. Het beeld is nu weinig anders'', verklaarde een woordvoerder van de bank.


Reacties

 • Flapdrol, of grappenmaker, heb dan toch nog liever nar, of joker…. 6500/5500 is inderdaad van mij, en het jaartal kun je t.z.t. eraan plakken als je zonodig een jaartal moet hebben.. Is het werkelijk onzin?.., kan dan niet begrijpen dat je dan nog reageert, dan ben je dus gewoon onzinnig bezig!

  Ed 09 maart 2018 20:35:54
 • Wat een grappenmaker die Ed heeft zelf nog nooit een cent belegt maar goed ook de kenner van de ew voorspelde de dow jones in 2018 op een stand van hooguit 6500 . hou op Ed de onzin stukjes er neer te zetten want er reageert geen hond meer op jou onzin.

  wim 09 maart 2018 15:17:54
 • Wat een flapdrol die Ed heeft zelf nog nooit iets gepresteerd ., ja de beursstand van de Dow Jones in 2018 op een stand van 6500 punten . Beste Ed je hebt nog nooit een cent belegd dus hou je commentaar dan voor je.

  Wim 09 maart 2018 15:08:27
 • ING heeft zelf ook een tool in huis, de beleggersbarometer, en misschien zijn ze na lang studeren erop.., tot de conclusue gekomen dat het zal gaan stormen op sowieso beurs, en dan ook haar aanverwanten. Wellicht zien ze in deze man degeen die de bank kan behoeden voor ondergang, zou zomaar kunnen, als je het éen ontdek ontdek je vaak ook het ander… En daar mag wel iets tegenover staan!..

  Ed 09 maart 2018 13:50:04 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed