Nieuws Binnenland

'Beleggers positiever ondanks grillige beurs'

Zaterdag 31 maart 2018 07:19

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben weer wat meer vertrouwen in de beurs ondanks een grillige maand op de beurzen. Volgens de BeleggersBarometer van ING nam het vertrouwen weer iets toe na de duikeling in februari. Toen werd het laagste niveau sinds begin 2017 bereikt.

De helft van de beleggers denkt niet dat het de rest van dit jaar weer alleen maar crescendo gaat met de beurs. Zij houden rekening met meer correcties. Een deel van de beleggers houdt daarom geld achter de hand om aandelen bij te kunnen kopen als de koersen dalen.

Een ruime meerderheid (60 procent) houdt rekening met rentestijgingen, maar voor de meeste beleggers betekent dat niet dat ze hun koers zullen wijzigen. Een op de acht denkt meer geld in obligaties te steken, een op de tien verwacht meer te gaan sparen.

Tot en met juni zal de AEX licht dalen, denken de door ING gepeilde beleggers. Zij voorspellen in doorsnee een stand van 521 punten halverwege het jaar. Donderdag sloot de Amsterdamse beurs nog op 529,52 punten.


Reacties

  • Achja, de grillen van de beurs hangt nauw samen met de maan, maandag valt er ook wel iets te beleven nu de maan vol is.. In hoofden van 'beleggers', of beleggingsinstituten, is er maar éen richting voor een aandelenindex, of haar aandelen, omhoog. Maar ze hebben nog steeds niet het telepatische vermogen om dit klaar te spelen, sterker nog, wat daar gebeurt valt voor hen meer onder de uitdrukking mindfuck..Daarmee doen ze het ,en moeten ze het mee doen, geen sterke uitgangspositie, over het gebruik maken van een correctie nog maar niet gesproken...

    Ed 31 maart 2018 14:23:37
  • Het blijft koffiedik of troebele thee. Ik verwacht dat de koersen de potentie hebben om tussen 530 en 550 te gaan fluctueren. De economische vooruitzichten blijven gunstig, zij het met een iets dalende tendens. De nationale politieke situatie lijkt vrij stabiel. De internationale staatkundige verhoudingen blijven gespannen en kwetsbaar. De president van de VS vertoont grillig gedrag en schijnt zijn team nog steeds telkens te willen aanpassen. De overige wereldleiders graven zichzelf in en zullen proberen hun positie te consolideren. Trump's soep wordt toch regelmatig minder heet opgediend dan zij is gekookt. Zijn houding en gedrag vormen niettemin een voortdurende bron van onrust.

    Paul Plaizier 31 maart 2018 11:34:52  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed