Nieuws Binnenland

Update: KPN stelt Joost Farwerck aan als CEO

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft Joost Farwerck aangesteld als nieuwe CEO, een dag nadat het telecombedrijf afzag van de benoeming van Dominique Leroy. Dit maakte KPN dinsdag voorbeurs bekend.

De 54-jarige Farwerck was al interim-bestuursvoorzitter van KPN en is sinds 2013 een lid van het bestuur. In 2014 werd hij aangesteld als operationeel directeur.

Farwerck wordt per 1 december dit jaar voor een periode van vier jaar aangesteld als CEO. Zijn basissalaris zal 875.000 euro per jaar bedragen.

KPN stelde ook Chris Figee aan als financiële directeur. Hij wordt per 1 februari 2020 de opvolger van Jan Kees de Jager, die in maart vertrekt. Figee komt over van ASR Nederland, waar hij momenteel de financieel directeur is. Zijn basissalaris bedraagt 675.000 euro per jaar.  

Daarnaast wil het telecombedrijf het bestuur uitbreiden, zodat de kernactiviteiten beter in vertegenwoordigd zijn. 

KPN wilde tijdens een toelichting aan de media niet ingaan op de vraag of Jan Kees de Jager op enig moment is overwogen voor de positie van CEO. Volgens KPN wil De Jager in het buitenland zijn ondernemerschap nieuw leven inblazen.  

KPN wil op korte termijn een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden.   

Op maandag werd al bekend dat KPN afzag van de benoeming van Dominique Leroy. Belgische toezichthouders doen onderzoek naar een mogelijke verkoop van aandelen Proximus met voorkennis door Leroy en KPN zei dat de uitkomst van dit proces "onduidelijk en onvoorspelbaar" is. 

Update: om meer informatie toe te voegen.