Nieuws Binnenland

Minister: Van Lanschot, waak over draagvlak

Maandag 16 april 2018 10:01

DEN HAAG (ANP) - Een voorgenomen loonsverhoging voor de top van Van Lanschot Kempen is de zakenbank op een waarschuwing van minister Wopke Hoekstra van Financiën komen te staan. Hoekstra wijst erop dat ,,forse salarisverhogingen'' voor topbankiers ,,niet bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de financiële sector''.

De minister vindt het ,,belangrijk dat financiële ondernemingen zich rekenschap geven van hun maatschappelijke functie'' bij het vaststellen van de salarissen. Ze moeten dan ook zorgen ,,voor een maatschappelijk gedragen beloningsbeleid''. Hoekstra brengt in herinnering dat hij erover denkt de beloningswetgeving voor banken aan te scherpen.

Van Lanschot wil zijn vier bestuursleden tot een kwart meer salaris geven. Daarbij spiegelde de bank zich aan veel grotere Nederlandse banken en multinationals.

De PvdA heeft om opheldering van Hoekstra gevraagd.


Reageren

Reacties

  • Van Lanschot heeft vooral zeer vermogende klanten, die vinden het heel normaal dat de top van de banken een hoge beloning krijgen. Maatschapelijke verantwoording geldt niet bij een zakenbank, dat geldt alleen bij systeembanken.

    Mario 16 april 2018 11:42:34  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed