Nieuws Binnenland

Chinese economie groeit weer met 6,8 procent

Dinsdag 17 april 2018 06:09

PEKING (ANP/RTR) - De economie van China is in het eerste kwartaal van dit jaar met 6,8 procent gegroeid in vergelijking met twaalf maanden eerder. Dat is exact hetzelfde percentage als het laatste kwartaal van 2017, blijkt uit cijfers van de Chinese overheid.

Economen hadden verwacht dat de groei licht lager zou uitkomen op 6,7 procent. Over heel 2017 tekende China een economische groei van 6,9 procent op, tegen 6,7 procent in 2016. Het is voor het eerst sinds 2010 dat de groei van de Chinese economie versnelt.

De groei ligt nog steeds boven de doelstelling van circa 6,5 procent voor het hele jaar die was uitgesproken door de regering. Op kwartaalbasis steeg het bruto binnenlands product met 1,4 procent, een tiende lager dan analisten verwachtten.


Reageren

Reacties

  • @Michiel: De hele wereld draait op krediet....Spanje deed hetzelfde als wat China deed: GPD opjagen door te bouwen (uitgeven dus) aan zaken die niet gebruikt worden: Dat ga je niet lang volhouden! Even een goede dip in de huizenprijzen OF een hogere rentelast op leningen en plof daar klapt het. Kan dit jaar al gebeuren, hedge accordingly!

    Arjan 17 april 2018 11:10:31
  • Rode Ponzi. De groei is fake. Dit nieuws is fake. De economische bloei is fake. China is een Rode Ponzi met een totale krediet schuld van 40 biljoen dollar. Veel geld komt uit de roodgloeiende geldpers in Peking. Gratis geld dat in het corrupte schaduw bankwezen vloeit en zo de binnenlandse vraag kunstmatig op gang houdt. En om de Yuan kunstmatig laag te houden. Een ding doet China wel goed: goud kopen dat het corrupte Westen in grote hoeveelheden verkoopt. Gouden Standaard gekoppeld aan de Yuan/Olie. Heel verstandig! China produceerde van 2009 - 2015 net zoveel beton en staal als de hele wereld in een eeuw. Waar ging het heen? Lege autosnelwegen, lege appartementencomplexen, een fake Pentagon mall, leeg uiteraard, lege vliegvelden... Nu de nieuwe Mao gekroond is en Xi heet zal met harde hand deze Ponzi tot gareel geroepen worden. Anbang was het begin, de puinhopen moeten opgeruimd worden. De wereldwijde groei sinds 2009 werd getrokken door China. Het Westen was en is futloos. Landen als Duitsland en NL bloeien dankzij de export van machines naar de Rode Ponzi. Maar tijden kunnen snel veranderen, ook in het land van Merkel IV en daarmee indirect Rutte III.

    Michiel 17 april 2018 08:33:47  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed