Nieuws Binnenland

China zet deur voor buitenland verder open

Dinsdag 17 april 2018 10:38

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China gaat stoppen met een reeks beperkingen voor buitenlandse bedrijven die willen investeren in de Chinese auto-industrie. Dat heeft de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming aangekondigd.

Sinds 1994 moeten buitenlandse autoconcerns die in China aan de slag willen een samenwerkingsverband aangaan met een Chinese partij. Van zo'n joint venture mag een buitenlands bedrijf niet meer dan 50 procent van de aandelen in handen hebben.

Hier komt komende jaren verandering in, staat in de nieuwe overheidsplannen. Voor het maken van onder meer elektrische voertuigen gaat dit jaar al een streep door de eigendomsbeperkingen bij de samenwerkingsverbanden. In 2020 wordt vervolgens de limiet voor het maken van bedrijfsvoertuigen opgeheven en in 2022 schrapt China dan de beperkingen voor de bouw van gewone personenauto's. Ook moet het dan mogelijk worden voor buitenlandse partijen om meer dan twee joint ventures aan te gaan in China.


Reageren

Reacties

  • Dankzij de grote dreiging van Trump, moesten de Chinezen wel water bij de wijn doen. Nog steeds proberen ze het echter 4 jaar te rekken , dus zal Trump nog wel effe tekeer gaan. En de EU profiteert lekker van hun gehate collega. De EU had hetzelfde moeten doen als Trump (24 jaar geleden) gelijke import tax naar en van China

    Akka fietje 17 april 2018 14:47:24
  • @Akka Fietje: Trump werpt alleen maar extra beperkingen op en daar wordt niemand beter van. Wat China nu doet is de 50% beperking stoppen, terwijl Trumo juist extra heffingen invoert. Wat had de EU dan moeten doen volgens jou?

    Mario 17 april 2018 13:38:48
  • Dus de planning is, over 4 jaar geen obstakels meer, ten minste... dit geldt dan alleen nog voor de auto industrie. Had zo'n EU dit niet eens kunnen bedwingen, de regels gelden al sinds 1994, hebben ze 24 jaar zitten slapen. dan Trump, meteen der op af

    Akka fietje 17 april 2018 12:13:08  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed