*

Nieuws Binnenland

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel KPN

dinsdag 17 april 2018 10:48

Koersdoel naar 3,30 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,45 naar 3,30 euro met een ongewijzigd koopadvies.

UBS acht de huidige waardering van het aandeel KPN nog altijd te laag. Het telecombedrijf is volgens de Zwitserse zakenbank goed gepositioneerd in een "aantrekkelijke" Nederlandse markt. Evenwel zal onzekerheid over de ambities van de nieuwe CEO van KPN en de impact van de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland, een verdere stijging van het aandeel KPN vertragen.

Vooruitblikkend verwacht UBS dat de komende kwartaalcijfers op operationeel niveau een gemengd beeld zullen laten zien. De boekhoudkundige methode IFRS15 zal een deel van de druk van SIM-only abonnementen op de consumentenmarkt doen wegnemen, maar de tak wordt nog wel negatief beïnvloed door de recente verlagingen van de roamingtarieven.

Concurrentie vanuit VodafoneZiggo en T-Mobile/Tele2 zal KPN daarbij niet in de kaart spelen. Wel verwachten de analisten van UBS dat de zakelijke markt het herstel uit 2017 dit jaar zal weten door te zetten.

UBS merkte verder op dat de nieuwe CEO Maximo Ibarra voor het eerst naar buiten treedt, hetgeen mogelijk inzicht geeft in de strategische plannen van de topman.

KPN komt op 26 april met de cijfers over het eerste kwartaal. Dinsdagochtend koerste het aandeel KPN rond 2,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 17, 2018 04:48 ET (08:48 GMT)