*

Nieuws Binnenland

Wall Street opent hoger na cijferstroom

dinsdag 17 april 2018 15:43

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend. Het cijferseizoen op Wall Street raakt duidelijk op stoom. Beleggers verwerken onder meer de resultaten van Netflix, Goldman Sachs, Johnson & Johnson (J&J) en UnitedHealth.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1 procent in de plus op 24.806 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2693 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,7 procent vooruit tot 7209 punten.

Netflix blijft goed scoren met zijn strategie van zelf geproduceerde series en films. De onlinestreamingdienst verwacht dit kwartaal 6,2 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Dat is een stuk meer dan de 4,8 miljoen nieuwe abonnees waar analisten gemiddeld van uitgingen. De groei in de eerste maanden van 2018 was ook fors sterker dan in doorsnee werd voorzien. Het aandeel Netflix sprong 5,6 procent omhoog.

UnitedHealth

Goldman Sachs (plus 1,2 procent) heeft zijn winst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd ten opzichte van vorig jaar. De grote Amerikaanse bank profiteerde onder meer van de recente onrust op de financiƫle markten. Daardoor werd er veel gehandeld en had Goldman Sachs meer werk.

Zorgverzekeraar UnitedHealth stelde zijn winstverwachtingen voor 2018 naar boven toe bij na sterke resultaten in het eerste kwartaal. Daarin werd zowel de omzet als winst opgevoerd. De koers van UnitedHealth klom 4 procent. Ook medisch bedrijf J&J ziet 2018 iets zonniger in, geholpen door een sterk eerste kwartaal. Het aandeel ging licht vooruit.