beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Meer ING-bankiers mogelijk strafrechtelijk vervolgd in witwaszaak - media

(ABM FN-Dow Jones) Meerdere, al dan niet voormalige, bestuursleden van ING lopen het risico alsnog persoonlijk strafrechtelijk te worden vervolgd vanwege de witwasaffaire bij de bank. Hierover schreef Het Financieele Dagblad vrijdagochtend.

Nadat het gerechtshof in Den Haag eerder deze week onverwacht de deur op een kier heeft gezet voor een mogelijke strafzaak tegen bestuursvoorzitter Ralph Hamers, kondigen volgens het FD diverse klagers aan ook andere bankiers op de korrel te willen nemen.

De mogelijke nieuwe strafzaken vloeien volgens de krant voort uit vertrouwelijke procedures die ten minste drie klagers hebben aangespannen om alsnog vervolging van Hamers af te dwingen. Deze week besloot het gerechtshof in Den Haag hun klacht, een zogeheten artikel-12-procedure, in behandeling te nemen. Als het hof na een onderzoek de klacht terecht vindt, kan het hof het OM manen alsnog strafvervolging in te stellen.

Het FD kreeg het strafdossier in de zaak-Houston in handen. Daaruit blijkt dat andere ING-topbankiers nog meer dan Hamers risico lopen bij deze wending. Schriftelijke communicatie, op papier of elektronisch, of door de Fiod afgeluisterde (telefoon)gesprekken waarin Hamers zich uitlaat over onderwerpen gerelateerd aan de witwaszaken, ontbreken volgens het FD in het dossier.

De drie klagers zijn Pieter Lakeman, Sam van Doorn en een Amerikaanse curator. De drie hebben volgens de krant gemeen dat zij het oneerlijk vinden dat ING strafvervolging heeft afgekocht. Daarmee komen de verantwoordelijke personen volgens hen te gemakkelijk weg met de kwestie.