*

Nieuws Binnenland

Winst- en omzetgroei voor Ahold Delhaize

woensdag 9 mei 2018 07:19

ZAANDAM (ANP) - Ahold Delhaize heeft de winst en omzet in het afgelopen kwartaal zien groeien. Dat kwam naar voren uit een tussentijds handelsbericht van het supermarktconcern.

De omzet van de onderneming steeg bij constante wisselkoersen met 2,5 procent tot 14,9 miljard euro. De winst dikte met ruim een kwart aan tot 407 miljoen euro. Ahold Delhaize sprak van verbeterde prestaties in de Verenigde Staten en hoopgevende verkooptrends in Belgiƫ. Ook in Nederland gingen de zaken goed. Online wees Ahold Delhaize specifiek naar bol.com en ah.nl. De online verkopen dikten met ruim 23 procent aan.

De gevolgen van de dure dollar ten opzichte van de euro wogen wel flink op de onderneming. Ahold Delhaize haalt namelijk een groot deel van zijn opbrengsten uit de Verenigde Staten. Als deze wisslkoerseffecten worden meegerekend was sprake van een 5,9 procent lagere omzet en een 14,5 procent hogere winst.

Topman Dick Boer, die zijn plek op 1 juli over zal dragen aan zijn opvolger Frans Muller, was tevreden met de prestaties. Ahold Delhaize zag de vergelijkbare omzet in Nederland met 3,2 procent aandikken.